Vorarlberger Landesmuseum, Bregenz

Project data

Country
Austria
Client
Agency of the Vorarlberg state government
Order sum
5.58 Mio EUR
Period of implementation
February 2017 - June 2017

JÄGER was part of the Consortium for the construction of the Vorarlberger Landesmuseum.

The existing building has two floors and expanded the museum by a, facing downtown five-story building. The different stages of construction were made visible by different façade structures and surface textures. Through the uniform color scheme to a unit formed at the same time.

 

The probably most impressive surface is a concrete relief on the facade of the new building with an area of about 1,300 square meters. The relief consists of 16.656 concrete flowers that grow out of a smooth, seamless vision concrete surface. The flowers themselves originated from imprints of standard PET bottles.

zurück zur Übersicht